top of page

OVER RUDI

Ik wil jullie graag meenemen in mijn verhaal dat uiteindelijk mij gebracht heeft tot waar ik nu sta...

Rudi - Atelier Jamar (c) Foto Karen Nachtergaele-134.jpg

Ik ben mezelf de voorbije jaren een aantal keren tegengekomen. Moe en uitgeblust functionerend in een job. Jobs met veel verantwoordelijkheid, met als gevolg dat ik mijn werk ook mee naar huis nam. Waardoor ik s avonds niet echt de ruimte kon nemen voor belangrijkere dingen zoals mijn gezin of mezelf. Of dat ik het weekend moest benutte om mezelf terug op te laden om gewapend de werkweek te kunnen herstarten. Ik was verzeild geraakt in een functieomschrijving die ik had aangenomen, opgesteld door mijn werkgevers. Uiteindelijk een rol waarin ik niet helemaal mezelf kon zijn. 

 

Door mijn interesse in houtbewerking volgde ik avondles in Leuven bij Belgian Woodworker. Voor het eerst in jaren kon ik uit mijn werkmodus gaan en mezelf heerlijk verliezen in deze ambacht. Ik werd letterlijk gebeten en een passie werd geboren. Door het uitoefenen van ambacht kon ik vertragen en stil staan.

Maar hoe nu verder?

Deze work balance zou voor velen ok kunnen zijn maar voor mij waren deze 2 werelden uiterst confronterend. De ene een ratrace, de andere back to basic.

Ik maakte na heel wat twijfel, afwegingen en de nodige steun, een keuze.

Een keuze die ik uiteindelijk met het hart nam.

 

Wat wilde ik met de tijd die me nog restte?

Ik wilde enkel nog dingen doen die ik graag doe, waar mijn hart van overloopt!

Elke ochtend opstaan uitkijkend naar mijn werk die ik vol met passie uitoefen en waar ik energie van krijgt ipv enkel te geven. Waarmee ik eveneens een bijdrage lever aan mens en natuur. Waar ik mijn kostbare tijd zelf in vul en kies met wie ik dit doe.

Uit de ratrace, terug naar mijn natuurlijk ritme.

 

Ik verdiepte mij in het lepels snijden, volgde opleidingen en koos bewust voor een nieuw (werk)leven als zelfstandige in de houtambacht. 

Intussen is ‘Atelier Jamaer’ ontstaan waar ik mens en ambacht samenbreng door middel van workshops lepel snijden.

 

Het is mijn intentie om mensen doelbewust te laten vertragen én om samen iets te creëren.

 

Warme lepel groet 

Rudi

houtnerven_edited.png

Wat een rust, wat een mooie omgeving, wat een leuke manier om het lepelsnijden te ontdekken! Een onderdompeling in de wereld van ambacht en vakmanschap. 

Contact
bottom of page